El Hijyeninin Önemi Nedir?

El Hijyeninin Önemi Nedir?

EL HİJYENİNİN ÖNEMİ NEDİR?

Ellerimiz vücuttaki en önemli mikrop taşıyıcısıdır. Hastalık yapıcı mikroorganizmalar eller aracılığıyla vücudumuzun hemen her yerine bulaşabilmekte ve hastalığa sebep olabilmektedir. El yıkama sadece oral fekal bulaşan hastalıklar için değil solunum yolu ile bulaşan hastalıklar için de temel koruma yöntemleri arasında yer almaktadır. Mikroplar, sıcak, kapalı ve nemli ortamda 15-20 dakikada bir bölünerek sayıları saatler içinde milyonlara çıktığı için sık sık el yıkanması ve ellerin temiz tutulması hastalık riskini önlemeye yardımcı olur. 

 

EL YIKAMA MİKROPLARDAN KORUNMAK İÇİN YETERLİ Mİ?

Koronavirüs dâhil bazı virüslerin çevresinde bulunan ve yağ moleküllerinden oluşan zar, virüslerin genetiğini korur. Bu zar hasar gördüğünde ise virüslerin genetiği bozulur ve enfekte etme özellikleri kaybolur. Sabunun yağ çözme özelliği, virüslerin dışını kaplayan bu çeperi çözdüğü için de onların zararlı etkilerini yok eder. Sağlığınız için ellerinizi su ve sabunla en az 20 sn boyunca yıkayın. Su ve sabuna ulaşamadığınız anlarda veya enfekte bir kişi ile temastan sonra ellerinizi alkol bazlı el dezenfektanı ile dezenfekte ederek mikroorganizmalardan korunun.

 



EL DEZENFEKTANLARI ELLERE ZARAR VERİR Mİ?

Öncelikle sağlığınız için, T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından Biyosidal ruhsatı verilmiş güvenilir ürünleri tercih etmelisiniz. Konix El Dezenfektan Jeli Türkiye’de ilk biyosidal ruhsata sahip el jelidir. Konix El Dezenfektan jeli içerisinde yer alan yardımcı koruyucu kimyasallar sayesinde alkolün 

 

 

EL DEZENFEKTANLARI NASIL ÇALIŞIR? 

El dezenfektanlarının mikroorganizmalara karşı aktif olabilmesi için alkol içeriği en az % 60 olmalıdır. Alkol içeriği %60’ın altında olan ürünler virüs ve bakteriler üzerinde etkin değildir. Konix El Dezenfektan Jeli %65 oranında alkol içerir ve bakteri, virüs ve mantarlara karşı %99.9 etkili olduğu kanıtlanmıştır.

Yeni tip korona virüs olan Covid-19 zarflı bir virüstür ve zarflı virüsler; nükleik asitler, protein ve moleküler bağlarla bir arada tutulan yağlı bir dış zardan oluşur. Dezenfektan içeriğindeki alkol, yağı çözerek dış zarın parçalanmasına yardımcı olur, proteinleri ve nükleik asidi etkiler, böylece zarflı virüsleri bozar.

El dezenfektanının etkili olabilmesi için en az % 60 oranında alkol içermesi gerekir. Bununla birlikte, çok fazla alkol de içermemelidir ve dezenfektanın bir etkiye sahip olabilmesi için suya da ihtiyaç vardır. Aksi takdirde dezenfektanın, mikroplar üzerinde çalışma şansı olmadan içeriğinden çok fazla alkol buharlaşacaktır.

El yıkama sonrası kullanacağınız Konix El Dezenfektan Jeli bariyer etkisi yapar ve uzun süreli koruma sağlar. 

Elleriniz görünür şekilde kirli veya alkolün çalışmasını durdurabilecek kadar yağlı ise kullanacağınız el dezenfektan jeli yeterince etkili olamayacaktır. Bu yüzden lütfen dezenfektan kullanmadan önce ellerinizin görünür şekilde temiz olduğundan emin olunuz.

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler: dezenfektan
Mayıs 16, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR